Stof tot nadenken met ThePhoneLab

- Advertorial -
Heb jij je al eens verdiept in je schermtijd? En precies hoe hard ben je je kapot geschrokken? Tik je de drie, vier of vijf uur per dag met gemak aan? Hoe snel kicken de ontwenningsverschijnselen in als je hem even niet bij je hebt? Je telefoon. Dat vergroeide verlengstuk van je arm. We oordelen niet. We constateren alleen maar. Die telefoon is uitgegroeid tot je belangrijkste apparaat. Essentieel dus dat hij blijft werken, of bij problemen snel weer gerepareerd wordt. Afgesloten van je telefoon is, helaas, afgesloten van de wereld. In samenwerking met ThePhoneLab, helpt Haerlems Bodem je in een reeks artikelen dit soort rampen te voorkomen.

Stof zijt gij

Vandaag zoomen we in op stof. Nou ja, we hoeven het niet eens per se van heel dichtbij te bekijken, om zeker te weten dat het schadelijk is voor je telefoon. Meestal uiten de stofproblemen zich in drie veel voorkomende klachten, die we in dit artikel met je doorlopen. Inclusief de oplossing natuurlijk.

Stof in je speaker of microfoon

Dit moet je herkennen: steeds vaker klinken de mensen waarmee je belt, steeds verder weg. Het geluid is zacht, terwijl je telefoon op maximaal standje oorsuizen staat of, erger nog, je kunt eigenlijk alleen nog normaal communiceren als je het geluid over de luidspreker laat lopen of via je bluetooth oortjes. Minstens zo irritant; het probleem andersom. Mensen horen jou niet. Het klinkt alsof je ergens ver weg in een bunker zit te bellen. Dof, alsof er een sok over je telefoon zit. 

Als je deze problemen herkent, dan is er meestal sprake van stof in je microfoon of speaker. Vaak kun je dit ook zien aan je speaker of microfoon; in plaats van het originele zwarte gaasje voor de speaker of microfoon, zie je een gelige kleur. Of pluisjes. 

Goed nieuws: met een simpele schoonmaak is dit probleem vaak weer verholpen. Door even goed te blazen, of perslucht te gebruiken, zorg je dat de stof niet langer in- of uitgaande audio blokkeert en komt je boodschap weer kraakhelder over.

Beeld: ThePhoneLab

Stof in je connector

Tientallen keren je kabeltje erin en er weer uit, totdat je eindelijk het icoontje ziet veranderen en je zeker weet dat je telefoon oplaadt. Of een telefoon die alleen in een exacte positie, nagementen met geodriehoek en al, kan worden opgeladen. Ook dit probleem kennen we allemaal natuurlijk wel. Vaak zoeken we de oplossing in het vervangen van de oplaadkabel. Kan de oorzaak zijn, maar minstens zo vaak is stof in de connector de boosdoener. Stof dat ervoor zorgt dat je lader niet goed contact kan maken. Ook hier loont het om je connector van stof te ontdoen. Door te blazen, of door met een naald of uiteinde van een paperclip voorzichtig de pluisjes stof te verwijderen. Soms kun je er bijna een trui van breien..

Hier stof, daar stof, overal stof!

Soms is er écht geen houden meer aan; na een gortdroge editie Bevrijdingspop of een mooi dagje Veerplasfestival zit het stof overal in je toestel. De van buiten te bereiken microfoon, speakers en connector zijn dan niet de enige onderdelen meer die een schoonmaakbeurt verdienen. 

Het vraagt om een rigoureuze aanpak, waarbij je een microvezeldoek, gedestilleerd water, milde handzeep én wattenstaafjes gaat gebruiken om je geopende telefoon helemaal te reinigen. Een uitgebreid stappenplan om zelf je telefoon te reinigen, vind je op de website van ThePhoneLab. Spoiler alert: overdadig gebruik van gedestilleerd water is nooit een goed idee. (Blub.)

 

Beeld: ThePhoneLab

Stof tot nadenken?

Als Haarlemmer hoef je je eigenlijk helemaal niet te wagen aan het openmaken van je telefoon, om die vervolgens zelf te gaan reinigen. Bij ThePhoneLab in de Grote Houtstraat in Haarlem kun je altijd zonder afspraak langskomen voor een gratis APK’tje. Tijdens een APK’tje zorgen de specialisten van ThePhoneLab ervoor dat je telefoon schoon en stofvrij gemaakt wordt, terwijl ze gelijk even de status van je software & hardware checken. En nog maar eens voor de duidelijkheid: gratis en voor niets.

Je bent bij ThePhoneLab überhaupt aan het goede adres voor de reparatie aan al je portable devices, van laptop tot telefoon: je krijgt levenslange garantie op je reparatie, bent zeker van je data én ze helpen je veelal binnen 30 minuten, zeven dagen per week. Valt je telefoon niet meer te repareren? Dan maak je ook geen kosten natuurlijk: no cure, no pay.

Da’stof toch?

Tekst

 
 

OOK LEUK

 

OOK LEUK

ADVERTENTIE

VOLG ONS

 
Vorige
Vorige

Bijzondere hulp aan je medemens

Volgende
Volgende

Dichter zonder Dak