5 x Smartphone Problemen Oplossen

- Advertorial -
Heb jij je al eens verdiept in je schermtijd? En precies hoe hard ben je je kapot geschrokken? Tik je de drie, vier of vijf uur per dag met gemak aan? Hoe snel kicken de ontwenningsverschijnselen in als je hem even niet bij je hebt? Je telefoon. Dat vergroeide verlengstuk van je arm. We oordelen niet. We constateren alleen maar. Die telefoon is uitgegroeid tot je belangrijkste apparaat. Essentieel dus dat hij blijft werken, of bij problemen snel weer gerepareerd wordt. Afgesloten van je telefoon is, helaas, afgesloten van de wereld. In samenwerking met ThePhoneLab, helpt Haerlems Bodem je in een reeks artikelen dit soort rampen te voorkomen. In dit artikel kijken we naar vijf problemen, waar je allemaal wel eens last van kunt hebben.

#1 Telefoon laadt niet meer op

Bloedirritant. In de groepsapp beginnen net de plannen voor een avondje Haarlem concreet te worden, maar je batterij is helemaal leeg. Je hebt al je laders, losse snoertjes en wireless oplaadstations al geprobeerd, maar helaas: geen resultaat. Niet die avond in de Du of de Bugsy’s mislopen? Dan kun je een aantal zaken proberen uit te sluiten.

De oorzaken kunnen verschillen, zo kan er sprake zijn van stof in je oplaadpoort, waar we hier eerder uitgebreid over schreven. Ook kan het gebruik van een originele lader soms wonderen doen voor het revitaliseren van je lege batterij. Zeker bij iPhones kan het gebruik van de juiste lader nogal nauw luisteren. Loont dit allemaal niet? Dan kijk je waarschijnlijk naar een batterij die vervangen moet worden, of een telefoon die een reparatie verdient. Een slappe of slechte telefoon accu is zeker nog geen reden om je telefoon te vervangen voor een nieuw toestel. Na een batterij reparatie kan jouw toestel nog met gemak een aantal jaar mee. Voor beide problemen ben je bij een professionele reparateur aan het beste adres.

#2 Scherm reageert niet meer

Swipen, drukken, tikken, zelfs een gefrustreerd gebald vuistje: wat je ook probeert, je scherm geeft geen sjoege meer. Of heel beperkt. Onhandig, aangezien alles toch echt moet gebeuren door middel van jouw interactie met het scherm. Afhankelijk van je toestel, zijn er een paar zaken die je kunt proberen. Allereerst, de oplossing aller oplossingen voor alles met een stekker: even opnieuw opstarten, al dan niet voorzien van een harde reset. Specifiek voor Samsung gebruikers kun je een hardware test doen, of nog een paar andere stappen proberen die je hier kunt vinden. 

Vaker is de hardware (dus eigenlijk alles achter je beeldscherm) het probleem niet, maar is het scherm zelf kapot. Bij dikke barsten onder je duim is dat natuurlijk duidelijk, maar de schade aan je scherm kan ook onzichtbaar zijn. Een schermvervanging is dan vaak  je oplossing.

Beeld: ThePhoneLab

#3 Device start niet op

We hebben allemaal wel eens moeite met opstarten en daar is je device geen uitzondering op. Voor ons is een kop koffie in de Vijfhoek misschien voldoende om de boel aan te zwengelen, voor je device zijn er verschillende oorzaken en dus verschillende oplossingen om weer verder te kunnen. 

De meest voor de hand liggende en toch over het hoofd gezien: de lege batterij. Omdat je dacht dat je je toestel had opgeladen vannacht. Altijd eerst even de batterij checken dus. Voor issues op dat vlak kun je dan hier gelijk weer terug naar tip 1. Zit daar het probleem niet? Dan herhaal je de stappen uit tip 2, want je kunt ook te maken hebben met een niet functionerend, zwart scherm. Herstart of harde reset it is dus! Bij sommige toestellen, zoals die van Samsung, kun je aan het statuslampje zien of je device wel of niet is opgestart. Zo ontdek je of je wel of niet met een schermprobleem hebt te maken. Ook dat uitgesloten? Dan is de gang naar een reparateur je beste zet, omdat zij je device direct met de juiste apparatuur uit kunnen lezen en zo vaak de oorzaak van het probleem kunnen achterhalen. 

#4 Plotseling uitval

Terrasje, Grote Markt. Goed weer, goed drankje en een goede groep. Het moment voor die onvergetelijke groepsfoto. Pats, telefoon uitgevallen. Raar, want toen je drie minuten geleden fanatiek je Insta feed zat te verversen, beschikte je nog over een riante 73% batterij. Veel devices hebben er wel eens last van, maar de iPhone & iPad spannen de kroon.

Er zijn een paar dingen die je kunt ondernemen om dit op te lossen. Allereerst is het raadzaam te zorgen voor de laatste updates, om issues met je besturingssysteem uit te sluiten. Ook kun je goed letten op je gebruik: valt het device steeds uit bij dezelfde app? Verwijderen! Een (harde) reset kan ook hier weer een oplossing bieden. Start je device steeds weer opnieuw op? Dan ben je in de eindeloze cirkel van de zogeheten ‘bootloop’ terecht gekomen. Die laat je doorgaans het beste door een expert oplossen. In sommige gevallen kunnen de specialisten jouw telefoon of tablet niet meer uit de bootloop krijgen, wat helaas het einde van de levensduur van jouw geliefde apparaat betekent.

 

Beeld: ThePhoneLab

#5 Je hebt geen idee

Dat kan natuurlijk ook. Je device werkt niet zoals je dat wilt, maar je hebt geen enkel idee wat nou eigenlijk het precieze probleem of de oorzaak is. De bovenstaande tips zijn een prima vertrekpunt om mogelijk snel weer te verbinden met die Haarlemse zendmast, maar als dat niet werkt, of als je daar allemaal helemaal geen zin in hebt: even langs de winkel is je snelste route naar een online comeback.

ThePhoneLab helpt

Lukt het je niet zelf om deze problemen op te lossen, dan ben je bij ThePhoneLab in Haarlem aan het juiste adres. Zij doen een diagnose om te achterhalen wat de oorzaak is van jouw probleem. Een diagnose is altijd gratis en na het vaststellen van de juiste oplossing, kun je zelf kiezen of je de reparatie door ThePhoneLab laat uitvoeren, of dat je een andere route kiest.

Of je nu in het bezit bent van een Samsung, OPPO, iPhone, Huawei of een ander merk en of het nu gaat om een smartphone, tablet, Macbook of laptop, ThePhoneLab heeft de specialisten én de materialen in huis om je snel weer op weg te helpen. Ook zijn veel voorkomende reparaties uitgevoerd binnen 30 minuten, waardoor je snel weer online bent!

Tekst

 
 

OOK LEUK

 

OOK LEUK

ADVERTENTIE

VOLG ONS

 
Vorige
Vorige

Is er leven na Human Alert?

Volgende
Volgende

Streetart in Haarlem, ontdek onze kleurrijke stad